Volwassenen

Orthodontistische behandelingen voor volwassen kunnen interessant zijn vanuit cosmetisch oogpunt en zijn soms ook noodzakelijk. Er kunnen bijvoorbeeld functionele problemen optreden bij het kauwen van voedsel. Daarnaast kan er sprake zijn van scheefstand van de tanden wat de mondhygiëne belemmert met als gevolg dat er tandvleesziekten en gaatjes kunnen ontstaan. Ook kunnen orthodontistische behandelingen bij volwassen nodig zijn bij het plaatsen van kronen, bruggen of implantaten.

Voor volwassen zijn de mogelijkheden voor specifieke behandelingen iets beperkter, vooral omdat bepaalde behandelmethoden alleen werken tijdens de groei. In het geval er sprake is van ernstige kaakstandafwijkingen kan het optimaal zijn om te kiezen voor een orthodontisch-kaakchirurgische oplossing. U kunt ervoor kiezen om de orthodontist uw gebit te laten beoordelen, waarbij de behandelmethoden uitgebreid toegelicht worden en waarbij u de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen.

Hoe werken wij:

  1. Inschrijven
  2. Eerste consult
  3. Uitgebreid onderzoek
  4. Behandelplan bespreken
  5. Behandeling
  6. Retentie

Inschrijven

Eerst meldt u aan om een patiënt bij Orthodontiepraktijk Schiedam te worden. U kunt dit doen via het inschrijfformulier op de website, of door schriftelijk of telefonisch contact met ons op te nemen. Na uw aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om u eerste afspraak in te plannen.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult gaat de orthodontist kijken of wat er aan de hand is met uw tanden. Zo wordt uitleg gegeven of u een beugel nodig hebt, waarom u een beugel nodig hebt en ook de kosten worden globaal besproken.

Uitgebreid onderzoek:

Vervolgens worden foto’s, röntgenfoto’s en modellen gemaakt om zo heel goed het beginsituatie op te slaan. Met deze gegevens kan de orthodontist op maat een plan maken die helemaal bij u past.

Meestal bestaat deze aanvullende informatie uit het maken van gebitsmodellenröntgenfoto’s en kleurenfoto’s van uw gebit en gezicht.

Behandelplan bespreken

Uw gegevens worden uitgebreid bestudeerd. Vervolgens gaan we aan de slag om een persoonlijk behandelplan op te stellen die zo goed mogelijk bij uw gebit past. Hierna krijgt u ook in meer detail te horen hoe uw behandeling zal verlopen, hoeveel dit zal kosten, en hoe lang het proces ongeveer in totaal zal duren.

Behandeling

Uiteindelijk zal er een afspraak worden ingepland om uw beugel daadwerkelijk te plaatsen. Nadat uw beugel geplaatst is, hoeft u alleen nog terug te komen voor de maandelijkse controle. Hoe lang de behandeling gaat duren sterk af van uw situatie en motivatie.

Retentie

Nadat uw behandeling voltooid is en uw beugel verwijderd is, wordt er normaal gesproken nog een retentiebeugel geplaatst. Dit is een klein draadje achter uw tanden die ervoor zorgt dat deze op hun nieuwe plaats blijven staan.